Een nieuwe uitdaging: Chiang mai
He..eindelijk begin ik wat tot rust te komen en dat mag ook wel....Vanavond, ondanks het feit dat het oud&nieuw is, toch maar op tijd naar bed: de afgelopen nacht was waardeloos.
Gisteren verheugde ik me, na een lange dag van slenteren door pitsanoluk bij gebrek aan 'verblijfplaats', op de treinrit. Ik dacht: lekker relaxed in mijn eigen stoeltje, diep in de nacht, slapen in de trein en wakker worden in de nacht. Helaas viel dit nogal tegen. Zo'n 2 uur na de geplande tijd, kwam de trein eindelijk aankakken. En niet alleen dat.....uit alle deur- en raamgaten hingen mensen: de trein zat stamval. Daar ging dus mijn droom lekker relaxed in slaap te vallen: ik mocht blij zijn als ik er met mijn bagage inkon. Misschien ook wel mijn eigen schuld: ik had niet zo moeten klagen over de 'boemelkar'. Het kan dus werkelijk nog 10 keer erger...en die Thaisen blijven maar lachen...(je zou ze!)

Maar goed, na een lange rit van 22.30 tot 08.00u kwam ik dan toch eindelijk op de plek van bestemming aan. En ik mag niet klagen: enorm ruime kamer met airco, warme douche, balkon, internet en tv. het terras ligt aan de rivier en alles is gezellig ingericht. Na een heerlijk kopje koffie aan de rivier heb ik dus de fiets van het hotel gepakt en Chiang mai gaan verkennen.

Daar kwam echter meer bij kijken dan verwacht. Links rijden is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt en de weg vinden in een drukke stad al evenmin. Maar goed, na een behoorlijke fietstocht, kwam ik dan toch op de plek van bestemming en........er was een Thaise feestdag, dus de helft zat dicht (tja...dat zat erin in Thailand). Opnieuw een vriendelijk glimlachende Thai die me duidelijk maakte dat ik zo ongeveer voor niets de fietstocht had gemaakt (ik kon zijn nek wel omdraaien). Ik glimlachte maar vriendelijk terug en fietste naar de stad. Daar even rondgelopen, eten en drinken gekocht en terug naar mijn hotelletje.

En nu dus...lekker genieten aan het water van het vuurwerk en alle oud&nieuw dingen. Morgen weer vroeg op pad: een 3-daagse jungle en bergstammentour.....opnieuw wat leuks dus!!
Mooie kamer en koning Bhummibal houdt de wacht zie ik
hallo je hebt al heel wat gezien daar he.
het is presies geen aanrader voor te reizen per trein.
dan maar de nachtbus nemen van bankok naar
chian mai. want ik vertrek op 4 januari voor 1 maand
naar thailand. nog de beste wensen voor het nieuwe jaar doeiiiiiiiiiiiii
Hoi Carla!
Als allereerst; gelukkig nieuwjaar! Maar volgens mij is die al goed begonnen als ik zo de verhalen lees en foto's zie! Het ziet er echt super mooi uit!
Ontzettend veel plezier nog en geniet ervan!
Hele dikke kus paulien
Heb je nog net nog geprobeerd te bellen.Ik heb je een side doorgestuurd met bus tijden van af chang mai,misschien heb je daar iets aan.Kus mama