Nong Kai: een volle dag

Zo, de dag zit er weer op en dit keer weinig 'thuis' geweest. Vanochtend om 5.45 opgestaan, omdat we al heel vroeg weg moesten ivm de bruiloft. Nu had ik natuurlijk van tevoren kunnen weten dat ik best nog even had kunnen blijven liggen, maar goed, ik ben nou eenmaal Nederlands en niet Thais. Ik was dus vroeg klaar met het gevolg dat ik uren op de Thaise family moest wachten.

Maar goed, om 8.00u konden we dan toch op weg naar de bruiloft. Eenmaal daar was er helaas nog niets begonnen: weer wachten (tja...de Thaise mensen nemen het niet zo nauw met de tijd: onthaasten voor Europeanen dus). Uiteindelijk, na uren wachten, kwam er wat leven in de brouwerij. Er werd getrommeld, een optocht gehouden en de ceremonie begon. De spanning steeg toen het geld van de bruidegom dat was bedoeld voor de bruid werd geteld. Als het klopte kon de ceremonie verder gaan, anders...geen bruiloft!

maar alles kwam goed en nadat ook ik mijn zegen had gegeven (of eigenlijk: een wit draadje om hun polsen had geknoopt) startte een enorm ontbijt met vlees, gebakken groenten, gefrituurde dingen, gebakjes etc etc. Best machtig voor de vroege ochtend, maar het smaakte uitstekend.

Na de bruiloft eerst even naar huis en toen naar Udan Thani...Dit was eerst wachten, toen shoppen en toen naar het vliegtuig om de andere vrijwilliger op te halen. Het was dus opnieuw wachten, maar het begint te wennen....Met een Spaanse vriend van Jack dus maar vliegtuigen gekeken, rondjes gelopen, gepraat, gelachen, naar kindjes gezwaaid en toen kwam de Nederlander eindelijk opdagen. Hierna konden we naar huis, onderweg een enorme maaltijd en als toetje pannenkoeken (weer behoorlijk machtig) en toen mijn bed in gerold. Een volle, maar leuke dag. heerlijk om zo tussen de Thaise mensen te leven!!

marja

lekker relax zo allemaal denk ik.lijkt me echt geweldig
geniet er maar goed van meissie