een ceremonie

Raar; zo zit je nog thuis alleen in je flatje en een paar weken ben je onderdeel van een Thais gezin, getuige van een ‘soort van bruiloft' en wordt je nog gefilmd ook. Het lijkt met de dag specialer te worden. Maar goed, ik geniet ervan.

Vandaag mijn tweede schooldag gehad. Dit keer maar links, rechts etc uitgelegd en de kinderen leken het echt te begrijpen. Omdat ik genoeg had van al het stijve gedoe, besloot ik de kinderen eens lekker door de klas te laten rennen en dansjes te laten doen. Eindelijk eens echte kinderen in de klas in plaats van de ‘good morning teacher'-kinderen.

Na de school sprak ik (of had ik een conversatie in gebarentaal) met het hoofd van de school en fietste vervolgens naar huis. 's Middags bereidde ik mijn les voor en daarna begon de Thaise ceremonie voor het net bij elkaar gekomen stel al. Een barbecue, veel gejoel, een priester, Thaise kleding en weer de touwtjes die om polsen geknoopt worden. Ikzelf heb nu ook een flinke verzameling om mijn pols en mag ze de eerstkomende dagen niet afdoen. Daar zit ik dus maar mooi mee.

Maar verder een gezellige avond met natuurlijk veel drank (zoals het in Thailand gaat), veel eten, vuurwerk en gezelligheid. Ik ga dus even verder genieten en dan naar bed. Morgen weer gewoon ‘werken'.

Sawadeeka!!